Menu Zamknij

Polityka prywatności

SKLEPU INTERNETOWEGO WWW.DOBRAFOLIA.PL

 

I. Dane osobowe

  1. Administratorem danych osobowych w sklepie internetowym www.dobrafolia.pl jest Vipak Sp. z o.o. z siedzibą w Jarocinie (adres: ul. Zaciszna 6a, 63-200 Jarocin), wpisana do rejestru przedsiębiorców, prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań – Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000192905, której nadano NIP 6171005444, REGON 250472395.
  2. Przetwarzanie Państwa danych osobowych następuje zgodnie z przepisami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych), zwanego dalej „RODO”.
  3. Państwa dane osobowe mogą być przetwarzane w celu przeprowadzenia czynności związanych z zawarciem umowy kupna-sprzedaży. Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. f) RODO.
  4. Państwa dane osobowe nie będą udostępniane innym podmiotom w celach innych niż realizacja usługi. W celu realizacji umowy sklep może udostępniać Państwa dane partnerom, współrealizującym proces zamówienia, w tym np. firmy kurierskie, operatorzy systemów płatności czy też podmioty obsługujące reklamacje. W każdym z powyższych przypadków zakres przekazywanych danych ograniczony jest do niezbędnego minimum.

  5. Państwa dane osobowe mogą zostać udostępnione instytucjom upoważnionym z mocy prawa.

  6. Dane udostępnione przez Państwa nie będą podlegały profilowaniu.

  7. Państwa dane osobowe będą przetwarzane tylko i wyłącznie przez okres niezbędny do realizacji konkretnych celów, dla których zostały przekazane. Wyjątek stanowią sytuacje, w których przepisy nadrzędne nakazują przechowywanie danych osobowych przez inny okres.

  8. W dowolnym momencie mogą Państwo wycofać udzieloną wcześniej zgodę na przetwarzanie danych osobowych, bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Ponadto, przysługuje Państwu prawo żądania od administratora danych dostępu do treści swoich danych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych.

  9. Przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznają Państwo, że przetwarzanie Państwa danych osobowych narusza przepisy RODO.

  10. Podanie przez Państwa danych osobowych ma charakter dobrowolny. Jednakże brak podania tych danych skutkował będzie niemożnością wykonania umowy.

  11. Administrator danych osobowych dokłada wszelkich starań, aby dane osobowe były przetwarzane zgodnie z przepisami prawa.

II. Pliki cookies

  1. Sklep internetowy zbiera w sposób automatyczny dane zawarte w plikach cookies, tj. dane informatyczne zapisywane przez serwery internetowe na komputerze/telefonie/tablecie, które mogą być następnie odczytywane przez serwery internetowe przy każdorazowym połączeniu się z tym urządzeniem.
  2. Pliki cookies (tzw. “ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Internauty. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Pliki cookies wykorzystywane są w celu: dostosowania zawartości stron serwisu internetowego do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika serwisu internetowego i odpowiednio wyświetlić stronę internetową; dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb, utrzymania sesji użytkownika serwisu internetowego, dzięki której użytkownik otrzymuje informacje o ostatnio przeglądanej / odwiedzonej podstronie; prowadzenia statystyk odwiedzin i wyświetleń strony.
  4. Są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: “sesyjne” (session cookies) oraz “stałe” (persistent cookies). Cookies “sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Internauty do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). “Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  5. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika serwisu internetowego. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Niedokonanie zmiany ustawień w zakresie cookies oznacza, że będą one zamieszczone w urządzeniu końcowym użytkownika, a tym samym będziemy przechowywać informacje w urządzeniu końcowym użytkownika i uzyskiwać dostęp do tych informacji.
  6. Wyłączenie stosowania cookies może spowodować utrudnienia korzystanie z niektórych usług w ramach naszych serwisów internetowych, w szczególności utrzymanie sesji użytkownika. Wyłączenie opcji przyjmowania cookies nie powoduje natomiast braku możliwości czytania lub oglądania treści zamieszczanych w serwisie internetowym.